Kalandozások Békéscsaba játszóterein 2019

A Táliber Közösségfejlesztő Alapítvány már 2006 óta tart a békéscsabai játszótereken közösségi programokat.

2019-ben ismét kalandoztunk Békéscsaba játszóterein.

Idén a TESCO (ötödik alkalommal meghirdetett) „Ön választ, mi segítünk” pályázata támogatásával játszhatunk együtt a vásárlók szavazatainak köszönhetően. (Az „Ön választ, mi segítünk” pályázat a TESCO-GLOBAL Zrt. áruházai vonzáskörzetében élő helyi közösségek igényeire alapuló és részvételével megvalósuló programokat támogatja.)

Önkéntes tevékenységünket szabadidőnkben, saját elhatározásból, anyagi ellenszolgáltatás nélkül végezzük a saját örömünkre, és reméljük, mások örömére is.

Olyan programot szeretnék nyújtani, melynek során szülő, nagyszülő és gyermek jól érzi magát együtt velünk. Elsődleges célunk nem az, hogy tömeget toborozzunk egy-egy helyszínre, inkább az ott játszókat, a környéken élőket szeretnénk meglepni egy játékos délutánnal. De biztatjuk a szülőket, hogy fedezzék fel velünk a városrészeket, a játszótereket, ezért is terveztünk különböző helyszíneket.

Kalandozásaink helyszínei voltak:

július 8. – Fövenyes utcai játszótér

július 15. – Szigligeti utcai játszótér

július 22. – Trefort utcai játszótér

augusztus 12.  – Veres Péter utcai játszótér

Önkéntesek, közösségi szolgálatos diákok és segítő szakemberek közreműködésével szervezett közösségi programjainkat mindig 16.30-tól tartjuk, amit 16.00-tól a terület rendezése előz meg (szemétszedés, söprés), majd következik a közös játék: ügyességi játékok, babajátszó, arcfestés, kerítés képek festése, zenés gyermekműsor. Augusztus 12-én a korábbi programokon készült fotókból kiállítást is rendeztünk.

További támogatónk: Békéscsaba MJV Önkormányzata Közművelődési, Ifjúsági, Oktatási és Sportbizottsága. Az alapítvány működését a Nemzeti Együttműködési Alap támogatja.