NEA támogatást nyertünk!

Együttműködésben a jövő nemzedékéért – NEAO-KP-1-2023/9-000465

A Nemzeti Együttműködési Alap 2022.10.03 napján közzétett, NEAO-KP-1-2023 kódszámú „Civil szervezetek működésének biztosítására vagy szakmai programjának megvalósítására és működésének biztosítására fordítható összevont támogatás 2023.” című pályázati kiírására benyújtott, NEAO-KP-1-2023/9-000465 pályázati azonosítószámon nyilvántartásba vett, „Együttműködésben a jövő nemzedékéért” című pályázatunk 1 000 000 Ft összegű vissza nem térítendő támogatásban részesült, 100 %-os támogatási előleg formájában.

Projektünkkel a békéscsabai települési ifjúsági munka egyik szervezőjeként tovább működtetjük a Liget Ifjúsági Teret, hálózati együttműködések keretében segítjük a korosztályi és segítő szervezeteket, intézményeket városi és megyei szinten is.

Alapítványunk 2004-es megalakulása óta vesz részt a települési ifjúsági munkában, támogatva – a települési gyermek- és ifjúsági párbeszédrendszer kiépítését, működtetését – a párbeszédrendszer tagjainak képzését, képessé tételét – a társadalmi környezet érzékenyítését – közösségi kezdeményezések révén a hálózati együttműködést.

Célunk, hogy 2023-ban is segítsük a fiatalokat, szervezeteiket, az őket segítőket olyan programok kidolgozásában, megvalósításában, amik támogatják a fiatalok helyben boldogulását, településük jobb megismerését, önszerveződésüket.

A közel 60 ezres Békéscsaba ifjúsági életének 3 kiemelkedő eleme van:

– az idén 30. alkalommal megrendezett Csabai Garabonciás Napok

– a Békéscsabai Diákönkormányzat, mint a városi diákság legfőbb érdekképviseleti szerve

– a Liget Ifjúsági Tér, ami nemcsak helyszín, közösségi tér, hanem a városi ifjúsági munka láthatóvá tételének az eszköze is.

Alapítványunk a Liget Ifjúsági Tér működtetője Békéscsaba MJV Önkormányzat megbízásából, a Békéscsabai Diákönkormányzat érdekképviseleti, közösségépítő munkájának segítője, a Garabonciás Napok diákpolgámester jelöltjeinek mentorálója is. De nemcsak a fiatalokkal, hanem felnőttekkel is dolgozunk, a segítők segítése is fontos része tevékenységünknek. A Békéscsabai Ifjúsági Közösségi Felmérés koordinálójaként, majd az ifjúsági koncepció és cselekvési terv készítésének tanácsadójaként részt veszünk a települési környezet alakításában is, bízva abban, hogy a külső társadalmi környezet és a belső szervezeti tartalom hozzájárul egy fiatal barát település fenntartásához, ami olyan közösségi élményeket kínál a fiataloknak, ami hosszú távon köti őket Békéscsabához.

Jelen pályázatunkban az alapítványunk működési hátterének stabil biztosításához kaptunk segítséget.

Békéscsaba MJV Önkormányzata az Ifjúsági előirányzat keretből finanszírozza a Liget Ifjúsági Tér működését és szakmai programjait. Alapítványunk további programjait saját forrásból, az 1% felajánlásból és pályázatokból tervezzük. A támogatási időszak végére 2 fő foglalkoztatását tervezzük, valamint az aktív, 40 fős önkéntes bázisunk további bővítését az ifjúsági korosztályra és ifjúsági programokra fókuszálva.