Kutyakörkép Békéscsabán – online felmérés

A Táliber Közösségfejlesztő Alapítvány 2004-ben alakult, Békés megyében működő szervezet. A közösségi művelődés, ifjúságsegítés, közösségfejlesztés, közösségi mentálhigiéné módszereivel, szemléletével dolgozunk.

Kiemelten foglalkozunk az ifjúsági korosztály érdekképviseletével, közösségeket, szakembereket mentorálunk, konferenciákat szervezünk, helyi közösségfejlesztői folyamatokat támogatunk. Regisztrált önkéntes fogadó szervezetként önkéntes bázist működtetünk, iskolai közösségi szolgálat keretében diákokat is fogadunk. 2020-ban Békéscsaba MJV Önkormányzata felkérésére szakmai vezetői voltunk az Ifjúsági Közösségi Felmérésnek, majd tanácsadóként az ifjúsági koncepció készítésében, a közösségi tervezés támogatásában közreműködtünk.

2019 óta foglalkozunk a közösségi kutyázással, ennek részeként megszerveztük az I. Kutyabarát Nap mini fesztivált, Kutyabarát mentorprogramot indítottunk 12-25 éves fiatalokkal és 2020 őszén belevágtunk a Kutyabarát Napok beszélgetés sorozatba.

A Tesco „Ön választ, mi segítünk” elnevezésű pályázatának 8. fordulójában még 2020 telén a Táliber Alapítvány is sikerrel vette az első megmérettetést, és bejutottunk a második fordulóba pályázatunkkal. A járványhelyzet miatt elmaradt a szokásos áruházi szavazatgyűjtés, viszont a Tesco úgy döntött, megemeli a pályázati keretet, és az „Ön választ, mi segítünk” program 8. fordulójában valamennyi, a szavazási szakaszba továbbjutó kezdeményezést azonos összeggel támogatott. Így az országban mind a 181, a szakértők által kiválasztott szervezet egyaránt 250 000 forint hozzájárulást kapott projektje megvalósításához.

Többszöri újratervezés után végre kialakult a pályázati támogatásból és önkéntes munkával megvalósítandó kutyás közösségi programunk, aminek egyik állomása volt játszóházunk a szeptember 19-ei EURÓPAFESZT rendezvényen, létrehoztuk a „Kutyabarát közösségi programok Békéscsabán” facebook oldalt, frissítettük honlapunkat, valamint elindítjuk a „Kutyakörkép Békéscsabán” című kérdőíves felmérést is.

Amennyiben érdekli a tanulmány és a folytatás, keresse a Táliber Alapítvány honlapját vagy a Kutyabarát közösségi programok Békéscsabán facebook oldalt, és hétről hétre nyomon követheti a felmérés alakulását, további programjainkat!