Kutyás piknik Békéscsabán

4.754 zsetonnal támogatták a Tesco áruházakban vásárlók „Kutyás piknik Békéscsabán” című pályázatunkat. Azt is mondhatjuk, hogy minden egyes zseton 8 Ft-ot ért, így 2. helyet szerezve összesen 200.000 Ft-tal járultak hozzá ahhoz, hogy 2022 nyarán a Békéscsabai Áchim lakótelepen téma legyen a felelős állattartás, állatvédelem, a kutya, és persze mi magunk, emberek.

A Szarvasi úti Tescoban 2022. április 13-án vette át Laczó Rita kutyabarát önkéntesünk és Zsótér Mária, az alapítvány elnöke a támogatást jelképező zsetont.

A Kutyás piknik szervezésekor nem várt fordulatot hozott az Erzsébet Ifjúsági Alappal való együttműködés, ugyanis a „Jövő vitái” ifjúsági szakmai fórum helyszíne volt Békéscsaba, témája az állatvédelem, felelős állattartás, így adódott a lehetőség arra, hogy a résztvevő fiatalok önkéntesként bekapcsolódjanak a piknik megvalósításába. A hosszas előkészületeket azonban az időjárás miatt (végre esett az eső és lehűlt a levegő) nem követte tett, a pikniket zárt körben a Fiume Hotel nagytermében tartottuk meg. A siker így is nagy volt, de jobban örültünk volna, ha a békéscsabai kutyásokkal együtt töltjük ezt a szombat délutánt.

Június 4-én végre erre is sor került. A Mokry utcán az Áchim szobor körül megelevenedett a tér, és vidám gazdák és vidám kutyák próbálták ki állomásainkat, beszélgettek, üldögéltek, nézelődtek, játszottak velünk.

A Kutyás piknik a Tesco „Ön választ, mi segítünk” pályázati támogatásával valósult meg.

https://www.facebook.com/photo/?fbid=160178766515731&set=pcb.160179866515621