Közösségi terek éjszakája

A Táliber Közösségfejlesztő Alapítvány küldetése a közgondolkodás érzékenyítése a gyermek- és ifjúsági korosztály irányában, hogy ne problémák forrásaként, hanem erőforrásként tekintsenek a korosztályra; a korosztályon belüli, különböző szubkultúrák iránti előítélek lebontása; egyének és közösségek „jóllétének” támogatása.

Ebben a szellemiségben hívtuk partnerül Békéscsaba ifjúsági közösségeit és nyújtottunk be sikeres pályázatot az „Alkoss Te is közösséget” pályázati felhívásra. (Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a Család-, Ifjúság- és Népesedéspolitikai Intézet „Alkoss Te is közösséget!” címmel írt ki pályázatot 2016. május 1. és 2017. április 30. közé eső időszakban megvalósuló programokra.)

A KÖZÖSSÉGI TEREK ÉJSZAKÁJA programsorozat keretében Békéscsaba ifjúsági közösségi tereit jártuk végig. Augusztustól novemberig egy-egy alkalommal városunk ismert és kevésbé ismert helyeire vártak a fiatalok közösségei és a támogató felnőttek fiatalokat és ifjúsági szakembereket.

Célunk volt, hogy megmutassuk, milyen gazdag Békéscsaba ifjúsági élete, milyen helyek, programok vannak a tizenévesek számára városunkban.

A Közösségi terek éjszakája programsorozat az Emberei Erőforrások Minisztériuma megbízásából a Család-, Ifjúság- és Népesedéspolitikai Intézet támogatásával valósul meg.

Bővebben: https://kozossegiterek.taliberalapitvany.hu/