NKA támogatást nyertünk!

A Nemzeti Kulturális Alaphoz benyújtott Utak, terek, módszerek a közművelődésben, ifjúságsegítésben c. pályázatunk számára a Közművelődés Kollégiuma 2019. 11. 21. -i ülésen 700.000 Ft támogatást ítélt meg.

Két konferenciát terveztünk a pályázat keretében.

Folytatjuk a TÉRFIGYELŐ ifjúsági konferencia sorozatunkat, ezúttal a megye határait átlépve országos eseményt szervezünk. Az ifjúsági közösségi terek fenntartói, a közösségi terek vezetői, munkatársai, az odalátogató fiatalok, közösségek szemszögéből vizsgáljuk meg, hogy a mai online világban mi lehet a feladata ezeknek a tereknek, milyen szolgáltatások, funkciók mentén érdemes, lehet közösségi teret szervezni, kinek a feladata ezeknek a tereknek a finanszírozása, fenntartása; vannak-e tiszta funkciójú terek vagy keveredik a közművelődés-ifjúságsegítés-szociális munka-…; csak nonprofit vagy lehet forprofit is a tevékenység; hogyan jelennek meg a fiatalok szükségletei; mi van a projekteken túl, avagy hogyan lehet tervezni és a folyamatosságot fenntartani a pályázatfüggőség világában?

A Mentálhigiéné a közművelődésben – közösségi mentálhigiéné című konferenciánk célja, hogy a Békéscsabai járásban dolgozó közművelődési intézmények, közművelődési célú civil szervezetek munkatársait segítsük saját mentális egészségük megtartásában és beszéljünk arról, hogy a közművelődés, mint segítő szakma hogyan tud részt venni a társadalmi, közösségi folyamatokban.

A konferenciákat facebook oldalunkon és honlapunkon hirdetjük majd meg.