Kutyabarát közösségi programok Békéscsabán

Békéscsabán szuper szakemberek és szervezetek foglalkoznak állatvédelemmel, állatmentéssel, képzéssel, gyógyítással, segítéssel… A Táliber Alapítvány gyermek- és ifjúsági, mentálhigiénés és közösségfejlesztői területen végzett több mint másfél évtizedes tevékenységét, tapasztalatait felhasználva szeretne a felelős állattartásról is beszélgetni, gondolkodni, segíteni, cselekedni. Mit tehetünk mi, mint civil szervezet, mint egyének ezen a területen? – kérdezzük magunktól két éve. Amit időnk, anyagi lehetőségeink lehetővé tesznek, és örömmel végezzük, szeretnénk megosztani másokkal is.

2019-ben indított kutyabarát programunk folyamatosan formálódik. Hosszú távú szemléletformálás, közösségfejlesztés, érzékenyítés a célunk, és ehhez olyan módszereket választunk, amikben mi is jól érezzük magunkat: gazdiképző, kutyaiskola, szakkör, önismereti csoport, előadások, beszélgetések, közösségi felmérés, gyermek- és ifjúsági programok, … olyanokkal, akik szeretik az állatokat és az embereket.

A Tesco „Ön választ, mi segítünk” elnevezésű pályázatának 8. fordulójában még 2020 telén a Táliber Alapítvány is sikerrel vette az első megmérettetést, és bejutottunk a második fordulóba pályázatunkkal. Normál körülmények között ilyenkor következett az áruházi szavazatgyűjtés, de ez ebben a fordulóban a járványhelyzet miatt elmaradt. Viszont a Tesco úgy döntött, megemeli a pályázati keretet, és az „Ön választ, mi segítünk” program 8. fordulójában valamennyi, a szavazási szakaszba továbbjutó kezdeményezést azonos összeggel támogatott. Így mind a 181, a szakértők által kiválasztott szervezet egyaránt 250 000 forint hozzájárulást kapott projektje megvalósításához. Többszöri újratervezés után végre kialakult az a program, aminek egyik állomása a 2021. szeptember 19-ei állatos játszóházunk a EURÓPAFESZT rendezvényen, valamint elindítjuk a „Kutyakörkép Békéscsabán” című kérdőíves felmérést is.

A pályázat keretében létrehoztuk a „Kutyabarát közösségi programok Békéscsabán” menüt honlapunkon, valamint elindítottuk azt a facebook oldalt, ahol elsősorban felelős állattartás, állatvédelem, kutyás témákkal jelentkezünk, de folyamatosan hírt adunk programjainkról is.

A kutyabarát közösségi programunk szervezői:

Laczó Rita, az alapítvány önkéntese, testnevelő tanár, szakedző és ifjúságsegítő, elkötelezett kutyabarát

Zsótér Mária közösségfejlesztő, mentálhigiénés szakember

Amivel mi foglalkozunk:

Együttműködés

Kutyával foglalkozó szervezetek munkájának megismerése

Kutyabarát helyek Békéscsabán

Szemléletformáló közösségi programok